Terrazzo

Artiklen vil tage udgangspunkt i de mange muligheder, som terrazzo kan være med til at skabe!

Terrazzo er moderne indretning med en ældgammel teknik. Teknikken er blevet brugt i hundredevis af år i Sydeuropa – især i Italien. Teknikken giver et tidløst look, som du aldrig bliver træt af.

Skab smukke mønstre!

Terrazzo er skærver af marmor, som blandes med et bindemiddel, hvorefter det slibes ned, så det ikke er ujævnt. Med terrazzo kan man skabe mange smukke mønstre. Looket er klassisk og elegant. Terrazzo er et fleksibelt materiale og det er muligt at lave størrelser og former stort set som man ønsker. På den måde er terrazzo langt mere fleksibelt end ler. Det man gør, er at lave en skulptur i gips, hvorefter man påklistrer terrazzostykker på selve gipsen. Når gipsen er tørret, slibes terrazzoen ned og på den måde kan du opnå stort set, hvad du ønsker. Lad din fantasi komme til fri udfoldelse.

Mange muligheder

Terrazzo kan bruges til mange forskellige former for interiør i dit hjem. Det kan fx være bordplader, gulvbelægning i vådrum, håndvaske, badekar, havemøbler eller fontæner. Det kan bruges både udendørs og indendørs, men er særligt velegnet i rum med meget fugt, da én af terrazzoens fornemste egenskaber er at afvise fugt. Samtidig tåler terrazzo ekstreme temperaturudsving fra hård frost til høj varme.

Spændende indretning

Det moderne menneske ønsker en indretning, der adskiller sig fra standardindretning. Det er det fede ved terrazzo, idet der er uanede muligheder med indretning med terrazzo. Terrazzo er for dig, der ønsker en helt individuel indretning. Realisér dine indretningsdrømme med terrazzo. Måske kan du stadig huske terrazzo i gamle dage, hvor terrazzo var synonymt med kedelige nussede opgange? Det er fortid nu. I dag bliver terrazzo i spændende farver, der spiller sammen med den øvrige indretning

Lyst terrazzo

Vær opmærksom på rengøring

Husk, at et terrazzogulv ikke tåler syre eller eddike, men det er dog nemt at gøre rent med vand. Syren ødelægger terrazzoen, idet den opløser de kalkholdige marmorstykker. Sørg altid for at tørre gulvet, hvis der ligger pytter efter bad, da vand der bliver liggende kan give misfarvninger. Når du skal vaske terrazzogulve, gøres det nemmest med sæbespåner.

Vi anbefaler terrazzo

Hos Tømrerguiden er vi meget begejstrede for terrazzo. Mange af de tømrere, der er tilknyttet Tømrerguiden, kan udføre terrazzoteknikken i absolut højeste kvalitet – Vi bliver dog nødt til at fremhæve KM Terrazzo, der som navnet antyder, har terrazzo som deres helt store specialitet. Terrazzo kan give dit hjem en stærk individuel profil, så dit hjem fremstår anderledes end de fleste andre hjem. Det er kun fantasien, der sætter grænser for mulighederne.

Et lækkert badeværelse er trivsel

Alle drømmer om et lækkert badeværelse, der er nemt at rengøre og vedligeholde. For det moderne menneske er badeværelset ét af de vigtigste rum for vores trivsel. Er der noget mere lækkert end at kunne stå op til et dejligt og hyggeligt badeværelse, hvor tingene bare fungerer?

Indhent et tilbud
Er du lige så begejstret som os, så er det med at få fat i en håndværker der mestrer teknikken. På Tømrerguiden kan du gratis indhente et tilbud. Skriv til os, og vi vil så sætte dig i kontakt med en der kan sit håndværk, så dine drømme kan blive til virkelighed.

Sort terrazzo