Ny Carport

Her er guiden til, hvad du skal være opmærksom på, når du skal købe en ny carport!

Er du træt af at skrabe sne, rim og is af din bil, når vinteren rammer Danmark, så er en ny carport løsningen for dig. Der er overordnet set to muligheder for at anskaffe sig en ny carport, enten ved ”byg-selv” eller ved at købe en færdigbyggede.

3 ting du skal være opmærksom på, hvis du skal bygge selv:

1. Byggetilladelse
Hvis du påtænker at bygge en carport der er 35 kvm. eller mindre, er det ikke længere nødvendigt at søge om byggetilladelse hos kommunen. Du behøves derfor ikke længere at afvente svar fra kommunen i op til flere uger, og du slipper ligeledes for det gebyr der var forbundet med anmeldelsen om byggetilladelsen.

Reglen befatter kun fritstående enfamilie- og dobbelthus. Bor du eksempelvis i rækkehus, gælder reglen max 20 kvm. uden en byggetilladelsen fra kommunen.

2. Valg af materiale
Valg af materialer er altid en smagssag, og æstetik kan være en meget subjektiv holdning. En ting man dog skal være opmærksom på i denne sammenhæng er, at hvis man vælger at bygge sin carport i træ, som for mange vil være det oplagte valg, skal man afsætte løbende ressourcer på vedligholdelse, i form af at give træet oliebehandling, male udhæng og skue alge m.m.

Et attraktivt alternativ kan være at bygge carporten i stål, og specielt anbefales det at bygge carporten i et robust materiale, som eksempelvis galvaniseret stål. Det er med til at forlænge levetiden på carporten, så den kan modstå vind og vejr, og dermed i sidste ende gøre investeringen billigere.

3. Nedgravning af stolper
For at styrke konstruktionen på din carport – så den har en højere modstandsdygtighed over længere tid – er det ikke kun nok at grave stolperne ned, uden videre stabilisering. Vi anbefaler på det kraftigste, at fastgøre de bærende stolperne til beton nede i jorden. Betonen fordeles efter stolpen er placeret i det udgravede hul.

Vores anbefaling er dog, at få en autoriseret til at udføre arbejdet, så den gældende lovgivning bliver overholdt. I dag er der en lang række regler og restriktioner for hvor stor en carport man må bygge, samt afstand, højde og materiale den skal være opført i. Eksempelvis må en carport højst være 2,5 meter høj, og der må ikke være vindue i den side der vender ind mod skellet. Ligeledes må carporten ikke være nærmere 2,5 meter andre bygninger og carporten skal være opført i et brandsikkert materiale.
For at slippe for alt besværet, er det en god idé at søge rådgivning hos en professionel tømrer, som kan stå for alt.

En anden ting man skal være opmærksom på, når du vælger at købe en ny carport, er at den skal passe til din bolig, da carporten som oftest bliver bygget i forlængelse af huset eller langs dit hus. I dag findes der er væld af forskellige typer af carporte, som kan gøre beslutningsprocessen lang.

Der er også forskel på om den skal bygges i bynært område eller ved kyst og skov. I den forbindelse skal man være opmærksom på den gældende naturbeskyttelseslinjer.

Alt afhængig om der er behov for en enkelt eller dobbelt carport, med buet eller fladt tag, åben eller lukket, så har denne guide tilknyttet de højst rated tømrer hvad angår kundefredshed, som du kan se her…